Life · Youth

Mislim da…

Mislim da imate slojeve neke fasade koja nikako ne zastarijeva vec se dolaskom novih generacija samo deblja. Mislim da potencirate bezosjecajnost jer vi smatrate da tako treba, ali se lako lomite, isuvise lako pucate za nekog ko se takvim prikazuje. I kada pucate to ne cinite na pravi nacin. To se pretvara u gomile bespotrebnih svadja, prepirki. I te prepirke su pateticne, jer su bez osnova bez razmenjivanja jakih rijeci, pravih argumenata. Takvi ste jer su i ostali takvi a car raznolikosti svih nas se gubi. Ne odskacete od mase.

Kad izadjete u klub zaboravite da ste isli, umorni od igranja ne izlazite da pogledate u nebo nasmijete se, udahnete svjez vazduh, vec da na ogavan nacin izbacite iz sebe litre jeftinog alkohola jer ste prilagodjavajuci se umislili da to tako treba. Mislim da za ljubav ne znate. Zaljubljenost previse ozbiljno shvatate, to cak i nije zaljubljenost jer se danas javlja u tim godinama kada se moze nazvati prostim simpatisanjem. Nisam ja osoba kojoj lici da prica o osjecanjima ali vidim da ih vi olako shvatate i ne snalazite se sa istim.

Djevojke su izgubile sampostovanje. Momci su bez prioriteta i nestabilni. Nije to stvar vremena u kojem zivimo, nije stvar okruzenja, drustvenih mreza, zemlje gdje se nalazimo a ni mogucnosti. Mislim da je pitanje izbora. Da li zelite da parazitirate kroz zivot i budete samo broj ili da sami sebe prepoznajete po necemu sto drugi nemaju? Da li tezite da zivite budeci se za to da idete od kafica do kafica sa kljucevima kako god zaradjenog luksuznog auta i cigaretama na stolu? Da li ti curo, trazis od koga ces zavisiti do kraja svog postojanja, ziveci sa materijalnog gledista skup, zapravo jeftin zivot ili ces razmisljati kako da izgradis svoju buducnost na svojstven nacin?

Ponekad mislim da ne zasluzujete zivot jer ne umijete da ga zivite. Da ga iskoristite na pravi nacin. Mislim da nemate zelje, jos gore nemate ciljeve, ambicije. Nemate licnost.

Samo mislim, ne zato sto se bojim da kazem, vec zato sto sam odavno odustala od ljudi kakvi su danas a i ne znaju da slusaju. Za sebe znam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s